pondělí 29. října 2012

Mandlové mléko

Pokud jste vitarián, vegan nebo už Vám normální mléko prostě leze krkem, je tu pro Vás tahle jednoduchá záležitost.

30 ks oloupaných mandlí (já je namáčela přes noc. Dámy trochu naklíčí a nabobtnají, jsou pak větší a zdravější) zalijte asi 200 ml vody a rozmixujte v robotu. Přidejte 4-5 lžící medu \agávového\datlového\javorového sirupu je to zdravější, vanilkový prášek kdo nemá nedává a dalších 400 ml vody a opět minutku mixuje. Výsledný mok se posléze může, ale nemusí přecedit a nalít do vhodné nádoby


Co se mě týče, výsledná chuť mi...nevadí. Chutná zvláštně, s kravským mlékem se nedá vůbec srovnávat. Má zvláštní obilninovou, maličko trpkou chuť. Dala jsem ho do ledničky, vychlazené bude jistě chutnat lépe.

Nejsem si jistá, jestli tohle zlatíčko budu labužnicky popíjet, ale jako kašičkomaniak ho jistě zužitkuju do svých ranních snídaní. Jinak lze použít všude tam, kde normální mléko. Vzhledem k přidanému sirupu bych ale volila spíš sladké recepty. Ale to už je na Vás. Každopádně to určitě stojí za zkoušku


Žádné komentáře:

Okomentovat