pondělí 7. ledna 2013

Kuřecí pullao se šafránem

Málokdy vařím nějaké jídlo dvakrát (teda, když pominu ranní kašičky a vajíčka na všechny způsoby). Tohle jídlo si ale zaslouží výjimku. Je to z naší (muhahaha, našíí :D) indické kuchařky. Indové používají spoustu úžasných koření, pálivých omáček a dipů. Ovšem na úkor soli. Takže pokud nechcete jen voňavý, dobře vypadající blebanec bez chuti, doporučuji tam pár zrnek hodit.

 pro 1 osobu:

 asi 40 g dlouhozrnné rýže, nejlépe natural
lžíce másla
1\2 lžičky šafránu
2 hřebíčky
2 lehce rozdrcené tobolky kardamonu
2 lžíce sultánek
2 lžíce mandlí
asi 100 g kučecích prsních řízků na kostičky

Na pánvi orestujeme rýži na rozpuštěném másle, přidáme šafrán a ostatní koření, podle chuti osolíme a zalijeme studenou vodou (vždy 1:2 ve prospěchu vody). Zapokličkujeme a zvolna dusíme asi 20 minut.
Na zbývajícím másle opečeme sultánky, mandle a kostičky masa (doporučuju zvolna, maso pak chytne tu božskou, nasládlou chuť). Když je maso měkké , zamícháme ho do uvařené rýže a necháme asi 5 minut odpočinout

Nevím jak vy, ale já jsem chudý student. A ačkoliv šafrán přechovávám, syslím si ho na lepší časy (a jídla). Takže pokud se u Vás šafrán nevyskutuje, můžete ho ve stejném množství nahradit kurkumou. Tenhle recept jsem dělala už podruhé. Nevím čímto, ale tentokrát mi chutnal mnohem víc. Možná to bude tou šarádou...

2 komentáře: