čtvrtek 15. listopadu 2012

Karobový nápoj s kardamonem

Abyste věděli, oč kráčí- Karob je prášek z bobů svatojánského chlebíčku. Přirovnává se ke kakau, ale neobsahuje kofein, alergenní látky ani tolik tuku. Obsahuje spoustu vitaminů a minerálů jako fosfor, železo nebo nikl a vitaminy A, D a další. Navíc se Vám po jeho konzumaci nebo chtít skákat ke stropu, narozdíl od kakaa, které podporuje hyperaktivitu.  V hojné míře ho seženete ve Středomoří, jinak na něj narazíte ve zdravé výživě, kde ho využíají jako náhražku čokolády prakticky ve všem (kromě Fair Traid čokolády). Nuže, teď k samotnému receptu

Na jeden šálek lahodného moku budete potřebovat
 přibližně polévkovou lžíci karobového prášku
250 ml vorucí vody + 2 polévkové lžíce sušeného (sojového) mléka
nebo 250 ml mléka (kdo ho zvládne nepřipálit, má můj respekt)
lžičku skořice nebo skořicovou kůru
lžičku kardamonu
sladidlo dle chuti v množství dle chuti

Do vroucí vody\mléka vsypeme karobový prášek, po chvíli přidáme skořici a kardamon. Necháme minutku provařit na středním plameni. Přidáme sušené mléko, promícháme, necháme probublat, přecedíme, osladíme, foukáme, pijeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat