pátek 2. listopadu 2012

Zahradníkovo rizotto



1 šálek hrášku
1 menší cibule
půl šálku nastrouhané cukety
půl šálku listového špenátu
pár sušených hub
nastrouhaný sýr
rýže( natural nebo jakákoli jiná)
 slunečnicová semínka, sušené houby
lžička slunečnicového oleje
čerstvá petrželka
tymián
sůl dle potřeby

Dáme vařit rýži (natural je díky své neloupanosti zdravější, ale, co se týče vaření, pomalejší). Hrášek z mrazáku dejte roztát (teď přichází na řadu paní Mikrovlnka) a s listy špenátu podlijte trochou vody a nechte chvíli dusit.  Mezitím si na olivovém oleji zpěňte cibulku do zlatova. Poté přihoďte nastrouhanou cuketu. Až se voda vyvaří, přihoďte k hrášku se špenátem. Přihoďte nasucho opražená semínka, rýži a kořen, posypte sýrem a můžete podávat.

Koření (timiánové lístky, petrželku, estragon nebo cokoli jiného) se snažte přidat až ke konci vaření. Asi je to ohraná písnička, ale vysokou teplotu ztrácejí cenné látky. A taky aroma. 
Co se vaření špenátu týče, omezte přidávání mléka, vzhledem k tomu, že výrazně snižuje jeho hladinu vitaminu E. Ale to jen tak pro zajímavost..




Žádné komentáře:

Okomentovat