Už dlouho jsem chtěla zkusit pohanku jako přílohu. Už dlouho jsem chtěla
nějak připravit sójové kostky (tak, aby ve výsledku nechutnaly jako
použitá žvejkačka). Moje láska ke koření a rozpálené pánvi dala za vznik tomuhle receptu..
Dávka pro 1 osobu
30 g pohanky (lámanky nebo normální, ale ta se vaří déle)
50 g sójových kostek ( váženo v suchém stavu)
1 PL olivového oleje
lžička saturejky, estragonu, tymiánu a mletého zázvoru
sůl dle chuti
Pohanku a sójové kostky zalijeme vrouci vodou a osolíme (Vaříme zvlášť. Kostky se vaří asi 20 minut, pohanka 20 nebo déle.). Po změknutí slijeme přebytečnou vodu, a kostky zalijeme olivovým olejem a směsí koření (Tímto nebo jakýmkoli jiným. Možnosti jsou nekonečné) a necháme pár hodin ležet. Potom hodíme na pánev s trochou oleje a pozvolna opékáme. Nakonec vmícháme pohanku a můžeme podávat. Zakusujeme nejlépe s čerstvou zeleninou. Dobrou chuť :)
Želbohu nemám jinou fotku, než tu na pánvi. Oběd konzumuji ve škole, takže plastová krabička by na celkovém vzhledu moc nepřidala
Žádné komentáře:
Okomentovat