čtvrtek 15. listopadu 2012

Pohanka se sojovým masem

Už dlouho jsem chtěla zkusit pohanku jako přílohu. Už dlouho jsem chtěla nějak připravit sójové kostky (tak, aby ve výsledku nechutnaly jako použitá žvejkačka).  Moje láska ke koření a rozpálené pánvi dala za vznik tomuhle receptu..

Dávka pro 1 osobu
30 g pohanky (lámanky nebo normální, ale ta se vaří déle)
50 g sójových kostek ( váženo v suchém stavu)
1 PL olivového oleje
lžička saturejky, estragonu, tymiánu a mletého zázvoru
sůl dle chuti

Pohanku a sójové kostky zalijeme vrouci vodou a osolíme (Vaříme zvlášť. Kostky se vaří asi 20 minut, pohanka 20 nebo déle.). Po změknutí slijeme přebytečnou vodu, a kostky zalijeme olivovým olejem a směsí koření (Tímto nebo jakýmkoli jiným. Možnosti jsou nekonečné) a necháme pár hodin ležet. Potom hodíme na pánev s trochou oleje a pozvolna opékáme. Nakonec vmícháme pohanku a můžeme podávat. Zakusujeme nejlépe s čerstvou zeleninou. Dobrou chuť :)
Želbohu nemám jinou fotku, než tu na pánvi. Oběd konzumuji ve škole, takže plastová krabička by na celkovém vzhledu moc nepřidala


Žádné komentáře:

Okomentovat