pátek 22. března 2013

Květákové karí s červenou čočkou

Tohle je krásný, jednoduchý, barevný a výborný jídlo. Vždycky mě překvapí, když najdu recept, který splní má očekávání i troufalé požadavky :D. Mám ráda spoustu zeleniny, červenou čočku.. a od teď i vůni teplého kokosu. A indická kuchyně? Hmmm...

na 1 porci

asi 50 g červené čočky
1 cm čerstvého zázvoru
cibule, stroužek česneku
čajová lžička žluté karí pasty
půl hlavičky květáku
2 polévkové lžíce strouhaného kokosu
asi  300 ml zeleninového vývaru

Na lžíci olivového oleje si osmahneme nakrájenou cibulku a česnek a přidáme karí pastu. Poté  ztlumíme plamen, přidáme čočku, kokos a vše přelijeme vývarem. V průběhu vaření přidáme květák, rozebraný na růžičky a pak už jen čekáme, až všechno změkne.


Žádné komentáře:

Okomentovat